A tűzoltók nagy erővel kivonultak az erdőhöz

Kigyulladt egy erdő Ócsa mellett

Kigyulladt egy erdő, illetve az aljnövényzet az M5-ös autópálya mellett Ócsa közelében, a tűzoltók nagy erővel dolgoznak a lángok megfékezésén - közölte kedd délután a Pest megyei tűzoltóság ügyeletese az MTI-vel.

2009.05.26 18:08MTI

Versics Gábor őrnagy elmondta, hogy hozzávetőleg 5 hektárnyi területen terjednek a lángok, elsősorban az aljnövényzet fogott tüzet, de a fiatal fenyvesek egy része is veszélybe került. 

Rövid időn belül négy autóval érkeztek a helyszínre a tűzoltók, s 20 fős legénység látott munkához. A kár nagyságát egyelőre nem lehet felbecsülni. Az őrnagy felhívta rá a figyelmet, hogy országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, a szárazság és a nagy meleg miatt fokozott veszélyben van a kiszáradt növényzet.

Erdőtűz volt Hajdú-Biharban

Eloltották a Létavértes térségében kedd délután keletkezett erdőtüzet - közölte az MTI-vel Kozma Imre tűzoltó őrnagy. 

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese szerint négy hektáron égett le a fenyőerdő lombkoronája, nyolc hektáron lángolt a tarvágás, s mintegy 600 négyzetméteren korábban kitermelt farönkök gyulladtak meg. A tűzoltóknak sikerült a tüzet körülhatárolniuk és eloltaniuk. Az erdőtűz okát vizsgálják, a kárérték körülbelül 3 millió forint - mondta az ügyeletes.

Bozóttűzben meghalt egy férfi Békéscsabán

Bozóttűzben életét vesztette egy férfi kedden Békéscsabán - közölte az MTI-vel a rendőrség. A helyi önkormányzat mezőőrei értesítették a tűzoltókat, hogy a város külterületén, a Nagyréten bozóttűz keletkezett. A kiérkező tűzoltók a helyszínen egy eszméletlen embert találtak, akihez mentőt hívtak. A férfit füstmérgezés miatt kórházba szállították, de ezt követően életét vesztette - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Albert István elmondta: az 52 éves békéscsabai férfi saját kezűleg gyújtotta a tüzet, amely tovább terjedt. Megpróbálta megfékezni a lángokat, majd feltehetően füstmérgezés miatt rosszul lett. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.