Húsz hektáron égett a fenyves

Erdőtűz Csévharaszt közelében

Körülbelül ötven tűzoltónak sikerült megfékeznie a lángokat a Pest megyei Csévharaszt közelében szombaton délután kigyulladt erdőben.

2009.05.16 22:13ma.hu

A természetvédelmi területen elhelyezkedő csévharaszti borókás szomszédságában a 15 hektáros fenyveserdő harmadának aljnövényzete égett, foltokban a fák koronája is. A tűz egy részen átterjedt az erdő melletti bozótosra és vágástéri hulladékra.

A monori, dabasi és fővárosi hivatásos, valamint az üllői, budaörsi és sülysápi önkéntes tűzoltók három órán át küzdöttek a lángokkal, segítségükre volt két munkagép is. Az oltást nehezített a szél és a nehezen járható út. Egy tűzoltóautó például defektet kapott, egy másik pedig az úton elsüllyedt a homokban. A tűz és a füst lakott területet nem veszélyeztetett - tudatta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.