Tűzeset

Újra kigyulladt az a csepeli lakás, amit aznap már egyszer eloltottak

Meghalt egy ember egy csepeli lakástűzben.

2024.05.12 09:05MTI

Kigyulladt egy lakás Csepelen szombat reggel, a tűzben egy ember meghalt. Később az ingatlanban újra tűz keletkezett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a Puli sétányon lévő négyemeletes társasházhoz három járművel vonultak a tűzoltók. A tűz az egyik második emeleti, bútorokkal és tárgyakkal telezsúfolt lakásban keletkezett, itt találták meg az ötvenes éveiben járó férfi holttestét - ismertette, hozzátéve, hogy egy tizenkét négyzetméteres szobában öt négyzetméteren ágy és környezete izzott, az egész lakás füsttel telítődött.

A tűzoltók a beavatkozás idejére harminc embert kísértek ki a társasházból, az oltás és a ház átszellőztetése után az ott élők hazatérhettek, az épület lakható maradt - közölte a szóvivő.

A tűz keletkezési okának feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Mukics Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagyobb tüzek és tragédiák füstérzékelővel megelőzhetők, mert az a tűz keletkezésekor azonnal hangosan sípolni kezd.

Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lakás újra kigyulladt a helyszíni szemle és a tűzoltók helyszínről történő levonulása után. A visszagyulladás körülményeit is vizsgálják a tűzvizsgálati eljárás során - közölte.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat délután a honlapján arról tájékoztatott, hogy kigyulladt egy társasházi lakás Budapest XXI. kerületében. A fővárosi hivatásos tűzoltók légzésvédelemben oltották el a lángokat. A beavatkozás idejére húsz embernek kellett elhagynia az épületet. A lakók azóta már visszatértek otthonukba - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.