Bűncselekmény

Lecsapott a NAV egy furgonra, csaknem 3000 liter hamis mosószert találtak benne

A flakonokat a jogtulajdonos képviselője is megnézte, és megállapította, hogy mindegyik hamisítvány.

2024.03.27 09:44MTI

Csaknem 600 flakon hamis mosószert találtak a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú furgonban, amelyet az M1-es autópálya Concó pihenőhelyén ellenőriztek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a furgon török sofőrje azt mondta a pénzügyőröknek, hogy háztartási termékeket visz, amelyeket ausztriai üzletében akar eladni.

A pénzügyőrök átvizsgálták a furgon rakterét, ahol majdnem 3000 liter mosógélt találtak; a flakonokat a jogtulajdonos képviselője is megnézte, és megállapította, hogy mindegyik hamisítvány.

A 39 éves sofőr azt mondta, hogy az árut Budapesten vásárolta egy távol-keleti férfitől, de számlát és szállítólevelet nem kapott tőle - írták.

A pénzügyőrök az 575 flakon hamis terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

Több mint hárommillió forint kárt okoztak az elkövetők a jogtulajdonosnak - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.