Közlekedés

BRFK: hat óra alatt 51 gyorshajtóról készült felvétel a III. kerületben

Az akció során a legnagyobb sebességtúllépést a Bécsi úton rögzítették.

2024.03.01 08:24MTI

Sebességmérést tartott a rendőrség a főváros III. kerületében: hat óra alatt 51 gyorshajtóról készült felvétel a Bécsi úton és a Dózsa György utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a police.hu-n.

Azt írták, az akció során a legnagyobb sebességtúllépést a Bécsi úton rögzítették, ahol egy autós szerdán a megengedett 50 helyett óránkénti 94 kilométeres sebességgel közlekedett, emiatt 78 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat.

A közleményben kitértek arra, hogy a múlt héten a XVIII. kerületben, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton végeztek sebességellenőrzést. A rendőrök itt 98 gyorshajtót szűrtek ki, ebből 18 gépkocsit menetközbeni sebességmérő eszközzel rögzítettek. Volt olyan autó, amelyik a 70 helyett óránkénti 113 kilométeres sebességgel száguldott, a menetközbeni sebességmérő eszköz pedig egy 107 kilométeres sebességgel közlekedő autót mért be. Mindkét esetben 58 500 forint közigazgatási bírságot szab ki a hatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.