Bűnügy

Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Baján

25 határsértőt zsúfolt egy furgon ablaktalan rakterébe, hogy Ausztrián keresztül Németországba szállítsa őket.

2024.02.12 22:30MTI

Sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy szerb állampolgárságú férfi ellen, aki 25 határsértőt zsúfolt egy furgon ablaktalan rakterébe, hogy Ausztrián keresztül Németországba szállítsa őket.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a büntetett előéletű szerb férfi 2022. május 18-án hajnalban a szerb-magyar határszakasz közelében, egy erdős területen vette fel a török migránsokat.

Az áruszállításra kialakított furgonjába három négyzetméternyi, ülések nélküli területre állva zsúfolódott be a 25 határsértő. A sötét és zárt térbe friss levegő nem szűrődött be, a vádlott élelmet és innivalót nem biztosított számukra.

A testi és lelki szenvedéssel járó utazásnak nagyjából egy óra múlva a rendőrök vetettek véget, akik megállították az autót.

Az ügyészség a visszaesőnek számító férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá Magyarország területéről való kiutasítását indítványozza. A letartóztatásban lévő embercsempész ügyében a Bajai Járásbíróság dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.