Közlekedés

BRFK: egy hét alatt több mint kilencszáz gyorshajtást mértek a II. kerületben

A BRFK kiemelten kezeli az egyik legfőbb baleseti veszélyforrás, a gyorshajtás elleni fellépést, ezért a főváros területén minden nap tartanak sebességmérési akciót.

2024.02.07 07:44MTI

Egy héten belül több mint kilencszáz gyorshajtást mértek a II. kerületben felállított fix sebességmérő eszközök - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon kedden.

A közlemény szerint az Árpád fejedelem útján, a Nagykovácsi úton, a Törökvész úton, a Hidegkúti úton, a Máriaremetei úton, a Zöldlomb utcában és a Kapy utcában működő mérők előtt január 29. és február 4. között összesen 157 546 gépjármű haladt el, eközben 923 esetben rögzítettek sebességtúllépést.

A legnagyobb gyorshajtást az Árpád fejedelem útján mérték, egy autó itt 102 kilométer per órás sebességgel haladt a megengedett 50 helyett, amiért az autós 117 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat - fűzték hozzá.

A BRFK kiemelten kezeli az egyik legfőbb baleseti veszélyforrás, a gyorshajtás elleni fellépést, ezért a főváros területén minden nap tartanak sebességmérési akciót - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.