Bűnügy

Dizájnerdroggal átitatott papírlapokkal akart kereskedni a börtönben két férfi

Vádat emeltek ellenük.

2023.11.14 09:48MTI

Vádat emelt a Kalocsai Járási Ügyészség két férfi ellen, aki dizájner droggal átitatott papírlapokat akart a börtönbe juttatni, hogy a fogvatartottak között kereskedjen velük - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Négyessyné Bodó Marianna sajtószóvivő tájékoztatása szerint az egyik férfi - aki korábban drogkereskedelem miatt kedvezménnyel szabadult a börtönből - egy Bács-Kiskun vármegyei büntetés-végrehajtási intézet külső munkavégzési területére úgynevezett "bikadroggal" átitatott papírlapokat juttatott be. Egy szigetelőszalaggal körbetekert műanyag tasakban 49 kisebb, továbbá 5 nagyobb méretű, kézzel és géppel teleírt papírlap volt, amelyek dizájner droggal voltak átitatva.

Fotó: ügyészség.hu

A próbaidős vádlott a még egy évig bent raboskodó barátjának akarta a csomagot bejuttatni azért, hogy a börtönben a drogot laponként ötezer forintért értékesítse. A hasznon később megosztoztak volna.

A fogvatartott barát a csomag behozatalával megbízta az egyik rabtársát, aki a külső területen végzett munkát, és a segítségért cserébe ingyen kapott volna saját fogyasztásra a drogból.

A külső munkából visszatérve a feladattal megbízott férfi 2021. január 26-án bevitte a drogot tartalmazó tasakot a börtönbe, belépéskor azonban a felügyelők a csomagot gyanúsnak találták, ellenőrizték, majd értesítették a kalocsai rendőröket.

Az ügyészség a visszaesőnek számító férfiakat új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja. Bűnösségükről a Kalocsai Járásbíróság dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.