Bűnügy

Életfogytiglanra ítélték az idős sályi asszony brutális gyilkosát

A férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra, a közügyektől tíz évre eltiltották.

2023.10.20 10:55MTI

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a sályi emberöléssel vádolt férfit pénteken a Debreceni Ítélőtábla, helyben hagyva ezzel a Miskolci Törvényszék elsőfokú határozatát - tájékoztatta a táblabíróság szóvivője az MTI-t.

Fórizs Ildikó közölte: a férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra, a közügyektől tíz évre eltiltották.

A bíróság korábbi közleménye szerint az alkoholos befolyás alatt lévő vádlott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sályon 2020. január 29-én berúgta a sértett házának kulcsra zárt ajtaját, majd rátámadt az idős nőre, hogy pénzt szerezzen.

Az áldozatot egy 4-5 centiméter vastag, mintegy fél méter hosszú fakaróval többször fejen ütötte. Miután a sértett a padlóra zuhant, a támadó elvette a magatehetetlen nő három aranygyűrűjét, majd távozott a lakásból, és eladta az ékszereket. A pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt.

Az áldozat koponyasérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.