Izraeli-palesztin

Az EU további segélyt juttatott el hajókon Gázába

Az EU Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központja továbbra is szoros kapcsolatban áll az uniós tagállamokkal.

2024.05.18 09:38MTI

Az Európai Unió újabb segélyszállítmányt juttatott el Ciprusról a palesztin lakosságú Gázai övezetbe tengeri úton - tájékoztatott az Európai Bizottság pénteken.

A brüsszeli közlemény szerint a pénteken célba ért szállítmány 88 ezer adag élelmiszer-adományból áll, amelyet Románia ajánlott fel a rászoruló palesztinoknak. A tengeri úton szállított segély kiegészíti az EU humanitárius légihíd-járatai által Gázába idén eljutatott több mint 2000 tonna, legalább 193 millió euró értékű uniós humanitárius támogatást - írták.

A tengeri folyosó kiegészíti és nem helyettesíti a Gázába vezető szárazföldi humanitárius útvonalakat, az EU ezért arra szólítja fel Izraelt, hogy biztosítson folyamatos humanitárius hozzáférést újabb útvonalak megnyitásával, például az erezi átkelő és az asdódi kikötő használatának lehetővé tételével - közölték.

Az EU Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központja továbbra is szoros kapcsolatban áll az uniós tagállamokkal és a humanitárius partnerekkel annak érdekében, hogy a segélyszállítmányok növelése érdekében a tengeri humanitárius folyosón keresztül segítséget nyújtson a gázaiaknak - emelték ki.

Az Európai Unió március elején jelentette be, hogy támogatja azokat az erőfeszítéseket, melyek egy tengeri humanitárius folyosó létrehozását célozzák a gázai lakosság ellátásának biztosítására. Ciprus a tengeri humanitárius folyosó létrehozását célzó kezdeményezés élére állt, és Lárnaka kikötőjében nyitott a gázaiak ellátását célzó, közös uniós segítség eljuttatására kialakított központot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.