Baleset-tűz

Idős nő holttestére bukkantak Tatán egy családi házban, ahol korábban tűz volt

A konyhában egy négyzetméteren égett a mosogató alatti szemetes, a mosogatószekrény és annak környezete.

2023.10.15 01:42MTI

Egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók egy családi házban Tatán, ahol korábban tűz volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel szombaton.

Mukics Dániel alezredes azt írta: szombaton tizenegy órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Tatán, a Rozgonyi utcában egy családi ház égett, és az épületben egy halott embert találtak. A tűzoltók az ingatlanban egy korábbi tűz nyomait és egy idős nő holttestét találták meg.

Hozzátette: a konyhában egy négyzetméteren égett a mosogató alatti szemetes, a mosogatószekrény és annak környezete.

A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az épület falai erősen kormozódtak, így nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához - írta. A tűz keletkezési körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra: a legtöbb használati tárgy, bútor tartalmaz műanyagot, egyéb szintetikus anyagokat, és ezek égésekor mérgező füst szabadul fel. Akár egy tenyérnyi tűznél is keletkezhet annyi mérgező füst, ami már végzetes lehet - jegyezte meg.

Hozzátette: a füstmérgezések és komolyabb lakástüzek elkerülése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, ami a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.