Életmentés

Elmerült egy idős férfi a Dunában, a mentés közben az egyik rendőr is megsérült

A vízben lett egy rosszul egy idős férfi a verőcei strandon vasárnap.

2023.07.17 11:30ma.hu

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízijárőrei a verőcei strandnál teljesítettek szolgálatot 2023. július 16-án délután, amikor a partról észrevették, hogy egy idős férfi csapkod a vízben, majd elmerül - számolt be közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Mint írták, Ajtai Andor törzszászlós és Szedlár Bálint törzsőrmester azonnal a segítségére sietett, egyikük a vízbe ugrott és a férfit felhozta a víz alól, majd társa a hajóból mentőpatkót dobott a vízbe, és a két rendőr közös erővel a hajóba emelte a bajbajutottat.

Ezt követően azonnal megkezdték az eszméletlen férfi újraélesztését, aki a harmadik mellkaskompresszió után magához tért, a mentők pedig kórházba vitték.

A mentés közben Szedlár Bálint törzsőrmester a hajótestbe ütötte a fejét, ezért a mentők kórházba vitték. Szerencsére a rendőr nem sérült meg súlyosabban, így hamar kiengedték a kórházból - tették hozzá a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.