Bűnügy

Bedrogozva, kristállyal teli autóval menekült a rendőrök elől egy lajosmizsei díler

A vádlott járműve tele volt fehér színű csillámos porral, a porciózáshoz használt alufóliával és digitális mérleggel.

2023.07.07 09:23MTI
Fotó: ügyészség.hu

A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kecskeméten dizájner droggal teli autóval, kábítószer befolyása alatt menekült a rendőrök elől - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi tavaly augusztus végén nagy mennyiségű, kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot szerzett be azért, hogy értékesítse. Nemcsak kereskedett a dizájner droggal, de ecstasyt és marihuánát is fogyasztott, mielőtt tavaly augusztus 29-én délelőtt autóba ült.

Az ügyészség szerint a vádlott járműve tele volt fehér színű csillámos porral, a porciózáshoz használt alufóliával és digitális mérleggel, amikor a bódult sofőrt Kecskeméten az egyenruhások meg akarták állítani. Ő azonban a jelzés ellenére továbbhajtott, végül csak üldözést követően, több utcával távolabb fogták el - tették hozzá.

A kecskeméti nyomozók az autóban talált jelentős mennyiségű dizájner drogot és a kereskedéssel összefüggő eszközöket lefoglalták.

Az ügyészség a férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett pénzbüntetés kiszabását, továbbá közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza.

A hasonló bűncselekmények miatt korábban már többször büntetett férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.