Személyi sérülés nincs-udvaron tört szét a palack

Molotov-koktélt dobtak egy pusztadobosi ház udvarára

Molotov-koktélt dobtak egy pusztadobosi ház udvarára csütörtök reggel, a támadásban nem sérült meg senki - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

2008.11.20 10:51Objektív Hírügynökség

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Molotov-koktél a pusztadobosi ház udvarán tört szét és hagyott égésnyomot, így a házban tartózkodó 12 ember közül senki sem sérült meg.

A vásárosnaményi kapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja megkezdte a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést. Egyelőre nem lehet tudni, mi áll a támadás hátterében. A faluban élők a kivonult, helyszínelő rendőrök láttán szereztek tudomást a történtekről.

Azok, akiknek az udvarára dobták a Molotov-koktélt, nem túl régen költöztek Ózd környékéről Pusztadobosra, az önkormányzatnak sincs különösebb ismerete a családról - tájékoztatta Bíró Györgyné polgármester az MTI-t. Az utóbbi hetekben több hasonló bűncselekmény történt az országban.

November 3-án ismeretlen tettesek két, egymással szemben álló nagycsécsi házra dobtak égő benzines palackot, illetve rálőttek az épületekre. Két ember akkor a helyszínen meghalt. Pécsett két felnőtt vesztette életét kedd este, amikor a házukba bedobott kézigránát felrobbant. Két gyermeket a mentők sokkos állapotban vittek kórházba.

Az országos rendőrfőkapitány országos hatáskörű nyomozócsoport felállítását rendelte el szerdán a Molotov-koktélos, illetve a romák ellen elkövetett kézigránátos, fegyveres támadások felderítésére, és tízmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a pécsi gyilkosság ügyében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda felderítő nyomozóiból és a megyei kapitányságok szakembereiből álló nyomozócsoport hatáskörébe 51 idei támadás kivizsgálása tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.