Enyveskezű

Iskolai takarító lopta meg a diákokat

Mindkét tettét beismerte az az iskolai takarítónő, aki a gyanú szerint legalább húsz diákot lopott meg egy esztergomi iskolában, és hasonló lopást követett el, már lebukását követően egy élelmiszerboltban is.

2015.12.31 08:56MTI

Az egyik esztergomi iskolában még a nyáron derült fény arra, hogy egyidejűleg több diáknak tűnt el a pénze, miközben éppen egyikük sem tartózkodott az osztálytermében. A nyomozás szálai végül az intézményben takarítónőként dolgozó 53 éves asszonyhoz vezettek el, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy ő lopta el a 20 kárvallott diák készpénzét, kihasználva, hogy szabad bejárása volt a tantermekbe. A nő már túl volt az első rendőrségi kihallgatásain, amikor a karácsony előtti napokban egy figyelmetlen vásárló pénztárcáját is ellopta egy esztergomi élelmiszerüzletben. Tettét azonban felvették az üzlet kamerái, s amikor a nyomozók elemezni kezdték a felvételeket, a takarítónőt korábban kihallgató főhadnagy azonnal felismerte, hogy ezt a lopást is az asszony követte el. A gyanúsítottat e hét szerdán szembesítették a videóval, amelyről beismerte, hogy valóban ő szerepel rajta. Az enyves kezű asszony ellen mindezek alapján üzletszerűen elkövetett lopás, valamint lopás alapesete miatt is büntetőeljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.