Székesfehérvár felé is késnek a vonatok

Kábellopás miatt késnek a vonatok Budapest és Hegyeshalom között

Több vasúti kábelt is elloptak és elvágtak az éjszaka folyamán Tatbánya és Szárliget között, ezért a Budapest-Hegyeshalom vonalon 10-30 perc késéssel közlekednek a vonatok - közölte a MÁV kedden reggel. Késésekre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár vonalon is, mert egy munkagép elvágott egy kábelt Kápolnásnyéknél.

2008.09.09 09:58MTI

A bűncselekmény következtében a vonatok csak fokozott biztonsági előírások mellett közlekednek addig, amíg helyre nem állítják a hibát. Ez a MÁV közleménye szerint egész nap eltart majd. A tatabányai elágazásnál az előzetes jelentések alapján az összes vasúti kábelt elvágták, megrongálták, illetve eltulajdonítottak belőlük. A bűncselekmény következtében a két állomás között a biztosítóberendezés nem működik; a szakemberek megkezdték a kábelek pótlását és helyreállítását - áll a vasúttársaság közleményében. 

Késésekre kell számítani a Budapest-Székesfehérvár vonalon is, mert egy munkagép elvágott egy kábelt Kápolnásnyéknél, ezért nem működik a biztosítóberendezés. A MÁV tájékoztatása szerint ezen a vonalon is 10-30 perces késésekre kell számítani a hiba kijavításáig, amely a társaság szerint várhatóan koradélutánig tart majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.