A mindszenti temetőben garázdálkodott

Olcsó tüzifát is kínált a sírrongáló

Elfogtak és őrizetbe vettek a hódmezővásárhelyi rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint sírokat rongált meg a mindszenti temetőben, és olcsó tűzifát ígérve pénzt csalt ki emberektől.

2013.12.04 11:41MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még szeptember közepén érkezett bejelentés arról, hogy egy ismeretlen tettes nyolc síremléket megrongált a mindszenti temetőben.

A sírok többségéről a mécsestartót, a vázát, illetve az azokon elhelyezett kisebb szobrokat feszítette le és tulajdonította el. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfit a járőrök kedden a hódmezővásárhelyi Andrássy utcában elfogtak, és előállítottak.

A 21 éves férfit azzal is meggyanúsították, hogy az elmúlt hónapokban hat sértettnek ajánlott olcsón tűzifát megvételre, a pénzt átvette, de az árut nem adta át. Máskor a szomszéddal fizette ki az egyébként le sem szállított tüzelőt.

A gyanú szerint 2013. június 25-én az áramszolgáltató munkatársának kiadva magát jutott be egy asszony házába, ahol a sértett figyelmét elterelve ellopta annak megtakarított pénzét, valamint a családi bibliát. Emellett tankolás után a benzinkútról fizetés nélkül elhajtott, illetve egy nyitva felejtett kocsiból elemelte az ott hagyott értékeket.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság csalás és lopás gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.