Többségüket rokonok is be tudják fogadni

Önkormányzati segítséget kapnak a szolnoki gázrobbanás károsultjai

Egy családot önkormányzati lakásban, két embert pedig a Bán utcai kollégiumban helyez el ideiglenesen a szolnoki polgármesteri hivatal azon lakosok közül, akik egy Mikszáth utcai társasházban szerda éjjel bekövetkezett gázrobbanásban kárt szenvedtek.

2012.12.14 18:36MTI

A lakhatatlanná vált otthonok tulajdonosaival való találkozás után kiderült, hogy többségüket rokonok, ismerősök átmenetileg be tudják fogadni - tette hozzá Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester. Tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal további segítségnyújtásként harmadik félként közreműködik a biztosítókkal megkezdett tárgyalásokon annak érdekében, hogy a tönkrement lakások helyreállítása minél hamarabb, akár előleg kifizetésével megkezdődhessen. 

Pénteken közmunkások tisztították meg az épület környékét a törmeléktől, szombattól pedig a négyemeletes társasház megrongálódott lépcsőházának tisztítása, illetve a kiszakadt nyílászárók miatt a lakóház téliesítése következik. A tervek szerint vasárnaptól a lakók már bemehetnek otthonukba, elszállíthatják ingóságaikat, amelyek tárolásához a város száraz helyiségeket ajánlott fel.
 
A Mikszáth utcai társasház első emeleti lakásában a gázrobbanás azért következett be, mert egy 26 éves férfi albérlő szerelmi bánatában úgy kísérelt meg öngyilkosságot, hogy elvágta a gázkonvektor egyik csövét. A detonáció miatt több lakás vált lakhatatlanná. 

A társasház helyreállítása hetekig eltarthat. Az első emeleten három lakást szinte teljesen egybenyitott a robbanás: a falak eltűntek, a nyílászárók tokkal együtt kirepültek. A hirtelen keletkezett nagy légnyomás miatt kiszakadtak a lépcsőház üvegpaneljei is. A gázrobbanás után a közműveket ki kellett kötni az épületből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.