Három lakás szinte teljesen egybenyílt

Hetekig tarthat a gázrobbanásban megsérült társasház helyreállítása

Hetekig nem térhetnek vissza a lakók abba a társasházba, amelynek egyik lakásában gázrobbanás történt csütörtökre virradó éjszaka.

2012.12.13 16:54MTI

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: az első statikai vizsgálatát eredménye szerint hosszabb időt igényel, míg a romos falak ellenőrzése után kiderül, hogy azok mennyire sérültek, illetve az épület tartóelemei mennyire stabilak. 

Csak ezt követően tudják helyreállítani a lakásokat, ami hetekbe telik majd. Jelenleg annyi bizonyos, hogy az első emeleten három lakást szinte teljesen egybenyitott a robbanás: a falak eltűntek, a nyílászárók tokkal együtt kirepültek. A nagy légnyomás miatt kiszakadtak a lépcsőház üvegpaneljei is. A közműveket ki kellett kötni, a házat rendőrök őrzik, de a lakókat rövid időre, felügyelet mellett, beengedték személyes dolgaikért. 

A katasztrófavédelmi kirendeltségvezető felvette a kapcsolatot a szolnoki polgármesteri hivatal közbiztonsági referensével. Jelenleg annak felmérése folyik, hogy a hosszan elhúzódó helyreállítási munkák miatt szükséges-e átmeneti szállást biztosítani az érintetteknek. Dávid Mónika, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben közveszélyokozás megalapozott gyanújával indult nyomozás. 

A Szolnoki Rendőrkapitányság a felrobbant lakásban élő 26 éves, a detonációban könnyebb sérüléseket szenvedett férfit őrizetbe vette. A Mikszáth Kálmán utcai négyemeletes, 11 lakásos társasház egyik első emeleti lakásában történt a gázrobbanás éjfél után húsz perccel. Az épületből a tűzoltók tíz felnőttet és négy gyereket menekítettek ki, ők rokonaiknál töltötték az éjszakát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.