Tizenegy év alatt 274 bombafenyegetést kaptak

Egyre több fenyegetés éri a bíróságokat

A magyar bíróságok dolgozóit egyre több inzultus éri.

2012.10.22 08:21MTI

A bíróságok 1999 és 2010 vége között 274 bombafenyegetést kaptak az Országos Bírósági Hivatal statisztika alapján, ám a tendencia erősödik, mert csupán 2007-től napjainkig 150 bombariadó volt valamelyik bíróságon - írja a Magyar Hírlap hétfői száma. Az említett tízéves időszakban 97 esetben fenyegettek meg bírókat, de a bírósági eljárásban részt vevő egyéb személyekkel szemben is 56 erőszakos cselekményt követtek el.
   
Nemcsak a bírák vagy bírósági dolgozók a célpontok, hanem az épületek és azok berendezése is: egy évtized alatt 67 ilyen eset volt.
   
Tavaly 69 rendkívüli és egyéb esemény volt, amelyek során hatszor fenyegettek meg pél­dául eljáró bírót, és ugyanennyiszer történt épületrongálás. A mutatók alapján 2011-ben a rendkívüli események valamennyi típusának nőtt a száma, de a bírákkal szembeni tettlegességre, illetve konkrét fizikai bántalmazásukra nem került sor.
   
Az utóbbi idők emlékezetes esete volt például, amikor a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György egyik tárgyalása után a teremből kilépő ügyészt a gyülekező szimpatizánsok, mintegy tizenöten-húszan, leköpték és lökdösni kezdték - emlékeztet a lap -, az inzultusnak végül a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.