Közúti ellenőrzésen akadtak fenn

Illegális migránsokat fogtak el Vasban

Tizenegy afgán, tíz pakisztáni és négy szomáliai állampolgár kísérelte meg egy embercsempész segítségével átlépni a magyar-osztrák határt, de egy közúti ellenőrzésen elfogták őket a rendőrök.

2012.10.18 16:26MTI

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatása szerint a tehergépkocsi rakterében összezsúfolt huszonöt férfi közül több már nehezen lélegzett, egyikük orvosi ellátásra szorult, őt a mentők kórházba szállították. Az elfogottak okmányokkal nem rendelkeztek, ezért személyazonosságukat és Magyarország területén való jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni - fűzte hozzá.
 
Az országba illegálisan belépő férfiakat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti osztályára állították elő, és kiutasítást előkészítő őrizetbe vették, majd a Nyírbátorban működő őrzött szállásra szállították őket - közölte Leibinger Eszter. A tehergépkocsi vezetőjét, egy bácsalmási férfit a Körmendi Rendőrkapitányságon kihallgatták, majd embercsempészet megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.