Migránsok a mikrobuszban

KÉPEK: Vigyorognak az illegális bevándorlók a rendőrségi kamerába

Noha mindössze bizonyítékot készítettek az eljáró rendőrök, az illegális bevándorlók úgy mosolyogtak a kamerába, mintha turisták lennének.

2012.08.16 08:14ma.hu

2012. augusztus 15-én a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség és a Bácsalmás Rendőrőrs járőre közös szolgálat ellátása során 15:00 órakor az 55. számú főút 71 km. szelvényénél, igazoltatásuk alá vontak egy Mélykút irányából, Baja irányába közlekedő bérelt Opel Vivaro típusú zárt rakterű mikrobuszt, annak magyar állampolgárságú vezetőjét és magyar utasát.

bacs.police.hu

A gépjármű rakterének átvizsgálása során, abban 14 fő külföldi állampolgárt találtak, - 4 fő pakisztáni és 10 afganisztáni állampolgárok - akik személyazonosító okmánnyal nem rendelkeztek, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A 14 fő közül 1 gyermekkorú, 9 fiatalkorú, és 4 felnőttkorú.

bacs.police.hu

A fenti körülmények alapján a két fő magyar állampolgár előállításra került embercsempészés megalapozott gyanúja miatt, illetve a 14 fő külföldi állampolgár tiltott határátlépés elkövetése miatt a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségre - tájékoztatta a ma.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőrségi sajtószóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.