Az ítélet jogerős

Agyonverte társát egy hajléktalan: tizenhárom évet tölt fegyházban

Jogerősen 13 év fegyházbüntetéssel sújtotta a társát agyonverő helyi hajléktalant a Győri Ítélőtábla kedden. A bíróság nem változtatott az első fokon kiszabott ítéleten.

2011.10.18 13:39MTI

Kovács Tamás bíró elmondta, a bűncselekmény súlyát mutatja, hogy legalább tizenkilenc - közepes és nagy erejű - ütés- és rúgásnyomot találtak a férfi élettársának testén; a nő bordatörést, koponya- és tüdősérülést is szenvedett, az pedig nem enyhítő körülmény, hogy a vádlott annyira ittas volt, hogy vallomása szerint nem emlékszik, mi történt.
   
A férfit első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság.
   
A vádirat szerint a gyilkosság elkövetése előtt a férfi ordítozott élettársával, s azt csak egy harmadik személy felszólítására hagyta abba. Amikor a likócsi városrészben lévő hajléktalanszálló közelében lévő éjszakai pihenőhelyükre tértek, a vita ismét fellángolt a két ember között, majd dulakodásba fordult.
   
A vádlott akkor sem hagyott fel a bántalmazással, amikor a sértett az ütések következtében a földre zuhant, rugdosta, meg is taposta. A férfi ezután lefeküdt aludni; amikor kora reggel felébredt, a sértett már halott volt az elszenvedett bántalmazások következtében.
   
A vádlott felmentést vagy enyhébb ítéletet kért, míg az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.