Kiterjesztik az iPhone garanciáját

Engedett az Apple az Európai Bizottság követelésének

Engedett az Apple amerikai számítástechnikai óriásvállalat az Európai Bizottság követelésének, és hajlandó kiterjeszteni az iPhone okostelefonok javítási garanciáját az összes uniós országra, bármelyikben is vásárolták a készüléket.

2010.09.26 15:54MTI

Brüsszelben bejelentették: az uniós végrehajtó testület fellépése nyomán anélkül sikerült jobb belátásra bírni az Apple-t, hogy jogi eljárást indítottak volna ellene.

Az Apple - amelynek negyedik generációs iPhone-ját pénteken kezdték árusítani Magyarországon - eddig csak akkor volt hajlandó javítási garanciát vállalni a termékre, ha azt abban az uniós országban szerezte be a vásárló, amelyikben a lakóhelye is található.

A garanciát most egységesen kiterjesztik mind a 27 EU-tagországra, valamint Izlandra, Liechtensteinre és Norvégiára - arra a három országra, amelyik nem uniós tag ugyan, de az úgynevezett Európai Gazdasági Térség tagjaként számos európai gazdasági megállapodásnak részese.

gy mutat be itthon az Apple. (fotó: MTI)


Az amerikai nagyvállalat az uniós szorgalmazására rugalmasabbá teszi üzletpolitikáját abban a tekintetben is, hogy a tőle független fejlesztők ezentúl könnyebben állíthatnak elő újabb alkalmazási programokat az iPhone termékekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.