Véget ért a háború

Tényleg vége: a Toshiba is letett a HD-DVD-ről

Tényleg véget ért a kéklézeres lemezek idegőrlő háborúja. A Toshiba, a HD-DVD legelszánatbb fejlesztője és védője is felhagy a bukott formátum támogatásával. Marad a Blu-ray, mint a harc egyértelmű győztese.

2008.02.18 17:14ma.hu

Az elemzők úgy számolnak, több százmillió dollárt bukott a HD-DVD fejlesztésével, úgyhogy - mentendő a menthetőt - a már piacra dobott lejátszókon igyekszik túladni, de új ötletek kidolgozásával már nem foglalkoznak.

Pláne, mert a HD-DVD nem csak Amerikában vérzett el, hanem Japánban is: a megvásárolt nextgen eszközök kilencven százaléka Blu-ray volt. Így tulajdonképp csak idő kérdése volt, meddig tart ki a Toshiba.

De legalább eldőlt, milyen lejátszót kell venni - csak az a kérdés, mikor válnak megfizethetővé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.