Közeleg a HD-béke?

A Warner lezárhatja a HD-háborút

Eldőlni tűnik a közel két éves nextgen média harc: a BluRay és a HD DVD közül az előbbi lehet a nyertes. A HD DVD-ről ugyanis lemondott a Warner, így csak a Paramount és a Universal forgalmazza filmjeit a DVD egyenesebb ági utódján.

2008.01.07 19:58ma.hu

A Warner Brothers 2008 júniusával befejezi filmjei HD DVD forgalmazását: csak és kizárólag Blu-ray korongokon adja majd ki filmjeit. Így csak két cég (a Paramount és a Universal) marad a DVD-utód HD-korong táborában.

A hír azért szól jóval többről (effektíve a HD DVD haláláról - nyugodtan meg lehet kockáztatni a kijelentést), mert a Warner nem elhanyagolható szereplője a mozivilágnak. A Harry Potter-filmek, A gyűrűk ura, vagy a Mátrix-trilógia (szeretik a sorozatokat...) mind Warner-produkciók, de korábban a Halálos fegyver tetralógia (vagy Tapsi Hapsiék) is mind a Warner terméke volt. Ha tehát ők is csatlakoznak a Fox, a Disney, a Lion's Gate, az MGM és a Sony (lásd még Playstation 3) alkotta Blu-ray klubhoz, a filmpiac kiemelkedő része őket kell kövesse.

És a Blu-rayt. A HD-nek úgy tűnik, ennyi. Szép próbálkozás volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.