A Blu-Ray mindenhol nyerésre áll

Ázsiában is kikapott a HD-DVD

A HD-háború utolsó ütközeteiben is a Blu-Ray áll nyerésre; Ázsiában is. Az eladási adatok alapján a piac 90 százaléka a nevében is kéksugaras korongra voksolt, a DVD egyenesági utódjának annyi. A japánok végleg eldöntötték a hosszú ideig húzódó kérdést.

2008.01.22 10:20ma.hu

Úgy tűnik, végleg eldőlt a nagy HD-kérdés (írtunk már ilyet, de azóta zsinórban gyűlnek a bizonyítékok). Most az ázsiai piaci trendek igazolják mindennél egyértelműbben, hogy a HD-DVD, mint formátum megbukott, a jövő a Blu-Rayé. Egy kutatás felmérte a japán vásárlói szokásokat - mintegy 2300 üzlet eladási adatai alapján.

Két dolog tűnik biztosnak: felpörgött a nextgen DVD-lejátszók piaca (az októberi 6,1 százalékról 20 százalékra ugrott fel a részesedésük november-december körül), másrészt elég egyértelműen a Blu-Ray lejátszók a népszerűbbek.

A HD-DVD konkurense a vásárlók kilencven százalékának nyerte el rokonszenvét - ami, akárhogy is nézzük, meggyőző arány. Legközelebb tényleg csak akkor írunk a témáról, ha valami érdemi történik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.