Az óriáscég is rühelli a kalózkodást

Kalózkodás elleni Twitter oldalt hozott létre a Microsoft

Kalózkodás elleni programjának új elemeként november elején önálló Twitter oldalt indított a Microsoft. A szoftvercég hamisítással kapcsolatos bejegyzéseket tesz majd közzé - írja az eWeek.

2009.11.24 15:00HENT

November első hetében új Twitter oldalt indított a Microsoft, amely kifejezetten a cég hamisítás és kalózkodás elleni programját hivatott erősíteni. A szoftveróriás MSFTGenuine felhasználónévvel tett első bejegyzése a cég azon weboldalára irányította az érdeklődőket, amely az eredeti és hamis termékek közti különbségtételben segít eligazodni. A Microsoft Kalózkodás Elleni Részlege (Microsoft's Anti-Piracy Enforcement Team) ez idáig csak négy üzenetet tett közzé, de várható, hogy a bejegyzések és információk száma gyorsan és látványosan fog növekedni.

A Microsoft kezdeményezést bejelentő szóvivője szerint, a Twitter új felületet jelent a cég és a fogyasztók kalózkodásra és hamisításra vonatkozó kommunikációjában.

Más informatikai cégekhez hasonlóan egyébként a Microsoft is igyekszik kommunikációs csatornáiba beemelni a közösségi oldalakat, így terveik szerint keresőszolgáltatásukat is oly módon fejlesztenék tovább, hogy a Bing a valós idejű, Twitteren közzétett információk között is böngészni tudjon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.