Jelenleg csak hálózati LAN-kábellelel működik

Beépített Wi-Fi az Xbox-ban?

A versenytársakkal ellentétben az Xbox 360-as játékkonzolban továbbra sincs vezeték nélküli adatátviteli kapcsolat, és az internetre felkerült képek szerint a beépített Wi-Fi helyett továbbra is csak az USB-portra csatlakoztatható adapter frissül majd.

2009.09.21 16:41MTI

Az Engadget informatikai hírportálra felkerült fénykép szerint a Microsoft egy kétantennás, a nagyobb adatátviteli sebességre képes 802.11n-es szabványt támogató adapterre adott be engedélyezési kérelmet a Szövetségi Távközlési Bizottsághoz (FCC). Sokak szerint az új adapter megjelenése egybeesik majd a Microsoft iTunes rivális online áruházának, a Zune Marketplace-nek a frissítésével, amely az Xbox-on is elérhetővé válik, lehetővé téve a nagyobb sávszélességet igénylő HD-videók közvetlen, letöltés nélküli megtekintését.

A felhasználók reményei szerint a Wi-Fi kapcsolat már megtalálható lesz a nagyobb, 500 gigabájtos háttértárral boltokba kerülő Xbox-okban. A Microsoft egyik magyarországi képviselője az MTI kérdésére csak annyit válaszolt, hogy az új játékkonzol októbertől lesz kapható, a beépített Wi-Fi-ről szóló híresztelésekre azonban nem tért ki. Jelenleg a konkurens gépekben, a PlayStation 3-ban és a Nintendo Wii-ben egyaránt megtalálható a beépített vezeték nélküli kapcsolat.

Az Xbox 360-at jelenleg csak hálózati LAN-kábellel lehet internetre csatlakoztatni, ami a vezetékezés szempontjából igencsak kényelmetlen megoldás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.