PlayStation után szabadon?

Az Xbox-nak is esik az ára

A Microsoft 100 dollárral csökkenti a legdrágább Xbox 360 árát, felkészülve a következő szezonra.

2009.08.27 18:02ictpress

A cég az Xbox 360 Elite modell árát csökkenti 299,99 dollárra, néhány nappal a Sony bejelentése után, amely a PlayStation 3 árát vitte le 299 dollárra. A belépő szintű Xbox Arcade modell ára változatlanul 199,99 dollár marad, míg a középkategóriás Pro konzol ára változatlanul 249,99 dollár, de ezt a készüléket kivonják majd a piacról. Az Xbox a második legnépszerűbb konzol Amerikában a Nintendo Wii után, amely 249 dollárba kerül.

A Microsoft terméke volt az egyetlen, amely erős, 17 százalékos növekedést tudott felmutatni a tengerentúlon. A Microsoft szóvivő David Dennis elmondta, hogy már jó ideje tervezték a lépést, az nem a Sony döntésére való reakció volt. Reményeik szerint új vásárlókat fog hozni az árleszállítás.

A játékgyártók, többek között az Activision Blizzard már korábban próbált nyomást gyakorolni a konzolgyártókra, hogy csökkentsék az áraikat, ami reményeik szerint a szoftvereladásokat is fellendítené, írta meg a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.