A lemezkiadók üdvözölték a szigorítást

Illegális letöltésért internetmegvonás járhat a briteknek

A brit kormány szerint az internetkapcsolatukkal játszanak azok, akik a világhálóról illegálisan töltenek le zenéket és filmeket.

2009.08.25 19:18MTI

A kedden bejelentett tervezet szerint a renitens felhasználók letöltőoldalakhoz való hozzáférését, vagy akár teljes internetelérését is letilthatják. Stephen Timms pénzügyminiszter kijelentette, hogy ezzel a lépéssel gyorsabban és könnyebben vehetik fel a harcot a szerzői jogok megsértőivel. Az Open Rights Group digitális jogokkal foglalkozó szervezet szerint az internetkapcsolat bármilyen mértékű felfüggesztése az emberek szabad véleménynyilvánítási jogát korlátozná. 

A lemezkiadók azonban üdvözölték a szigorítást, a brit pornóipar pedig egyenesen a kalózkodás elleni hasznos lépésként értékelte a tervezett büntetést. A kedden bejelentett tervezet szerint a renitens felhasználók letöltőoldalakhoz való hozzáférését, vagy akár teljes internetelérését is letilthatják. Stephen Timms pénzügyminiszter kijelentette, hogy ezzel a lépéssel gyorsabban és könnyebben vehetik fel a harcot a szerzői jogok megsértőivel. 

Az Open Rights Group digitális jogokkal foglalkozó szervezet szerint az internetkapcsolat bármilyen mértékű felfüggesztése az emberek szabad véleménynyilvánítási jogát korlátozná. A lemezkiadók azonban üdvözölték a szigorítást, a brit pornóipar pedig egyenesen a kalózkodás elleni hasznos lépésként értékelte a tervezett büntetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.