Ingyen kapják meg a drága telefonokat

iPhone-t használnának Japánban a jelenléti ív helyett

A tervet 550 első- és másodéves diák, és néhány tanár bevonásával tesztelik, és júniustól kívánják bevezetni a Tokió melletti Aoyama Gakuin Egyetemen. A cél, hogy az iPhone egy mobil információs hálózatot létesítsen a diákok és a tanárok között, de jó módszer a diákok jelenlétének ellenőrzésére is.

2009.05.28 16:12ictpress.hu

Amint egy diák belép a terembe, egy iPhone alkalmazásba beírja a saját, és az óra azonosítóját, ahelyett, hogy egy jelenléti ívet aláírna. Az egyetem illetékesei hangsúlyozták, hogy nem céljuk beleártani magukat a diákok magánéletébe, vagy lekövetni a mozgásukat. "A japán mobiloknál amúgy is megoldható, hogy egy telefon helyzete automatikusan el legyen küldve, azonban az iPhone a GPS adatok elküldése előtt mindig megkérdezi a felhasználót, hogy engedélyezi-e", mondta el Yasuhiro Iijima professzor. 

A legtöbb tesztelésben résztvevő diáknak tetszett a kísérlet. Az egyik diák panaszkodott is az eddigi papírkák esetlegességre, amikre a neveket fel kellett írni, és összegyűjteni őket. Az egyetem videopodcastok indítását is tervezi, ha esetleg egy diák lemarad egy óráról, akkor bepótolhassa az előadást, írta meg a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.