Jön a "túlméretezett" iPod

Megjött az e-könyv olvasók iPhone-ja?

Egy brit cég olyan e-könyv olvasót dobott piacra, ami letisztult stílusával, és egyszerű kezelhetőségével próbálja felvenni a versenyt az Amazon és a Sony hasonló termékeivel.

2009.05.28 12:11ictpress

Az Interead e-könyv olvasója, a Cool-er sokféle színben kapható, csak 189 fontba kerül a Sony Reader 220 fontos árával szemben, és saját könyvkiadója alapjaiban változtathatja meg a könyvekkel kapcsolatos kiadási, és vásárlási szokásainkat. Leginkább úgy néz ki, mint egy túlméretezett iPod, de vékonyabb, mint egy iPhone, 178 grammos, ami feleannyi, mint a legtöbb ilyen készülék, például a Kindle.

Neil Jones, az Interead alapítója szerint a hordozhatóság a kulcs a sikerhez, ezért készítettek olyan készüléket, amely elég könnyű ahhoz, hogy egy kabát zsebébe vagy egy tárcába beleférjen, és elég jól néz ki ahhoz, hogy nyilvános helyen is használja az ember.


Idővel Wi-Fi is kerül a készülékbe, és közvetlenül lehet majd a könyveket letölteni, nem lesz szükség USB-re. Az árak esésére is számítani lehet, írta meg a Telegraph. A terméket az a probléma hívta életre, hogy mennyire problémás egy könyvnek a kiadatása.

Mindig bürokratikus akadályokba ütköztek, és arra jutottak, hogy kell lennie egyszerűbb megoldásnak. Jones szerint, a könyvkiadó ipart is megváltoztathatja termékük. A szerzőknek is sokkal egyszerűbb ez a kiadási forma, olyan áttörést remélnek, mint amit az Apple ért el az AppStore-al.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.