Érkezik a Blackberry és az iPhone riválisa?

A Palm bejelentette a Pre megjelenését

A Palm Pre június 6-án kerül a boltok polcaira az Egyesült Államokban, és a Sprint hálózatán lesz elérhető.

2009.05.20 15:21ictpress

A régóta várt készüléket 199,99 dolláros áron dobják piacra, de a vásárlóknak egy 2 éves hűségnyilatkozatot is alá kell írniuk. Azt egyelőre nem tudni, hogy Észak-Amerikán kívül mikor kezdik meg árusítani az okostelefont. A Pre-t először a januári Consumer Electronics Show-n jelentették be Las Vegasban, és rögtön az érdeklődés középpontjába került, köszönhetően a cég múltjának a PDA-k területén.

Sokakat lenyűgözött a készülék operációs rendszere, ami teljes mértékben arra lett felkészítve, hogy weboldalakkal, szolgáltatásokkal együtt tudjon működni, mint a közösségi oldalak, vagy emailek. A telefon egyből felismeri ha valamilyen oldalra felmegyünk, és az ott lévő kapcsolatainkból és login adatainkból egy globális listát állít össze. A legtöbb telefonnal ellentétben egyszerre több alkalmazás futtatását is lehetővé teszi egyidejűleg, érintőképernyős, és az LCD alatti felületen is érzékeli a mozdulatokat.

A Sprint 3G hálózatán használható készülékhez korlátlan internetelérést ajánlanak, ugyanis a webes szolgáltatásokkal való szoros együttműködés nagy adatforgalmat generálhat. A telefonra sokan az iPhone-ok és Blackberry-k fő riválisaként tekintenek, írta meg a BBC. A készülékhez egy drótnélküli mobiltartó árusítását is megkezdik a telefon megjelenésével egy időben, de ez nem lesz része az alapcsomagnak, további 69,99 dollárt kell érte kifizetni.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.