A Fehér Ház már cáfolta a cikket

Pekingben tagadják, hogy kínai hackerek behatoltak az amerikai elektromos hálózatba

A kínai hatóságok a maguk részéről tagadták csütörtökön azt az amerikai sajtóhírt, hogy kínai, orosz és más országbeli hackerek hatoltak be az Egyesült Államok elektromos hálózatának számítógépes irányítási rendszerébe.

2009.04.10 19:13MTI

Erről szerdán a The Wall Street Journal írt hírszerzési és belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva, hozzátéve, hogy a behatolók kártékony programokat helyeztek ott el, amelyek súlyos zavarokat kelthetnek a rendszerben.

"Ennek a történetnek abszolút semmi alapja sincs"
- jelentette ki a pekingi külügyminisztérium szóvivője, aki ezzel kapcsolatban kérte, hogy az amerikai sajtó kezelje "becsületesen" az információkat, különösen a Kínát érintőket.

Csiang Jü (Jiang Yu) egyébként azt is állította, hogy "a Fehér Ház már cáfolta a cikket". A szóvivő szerint éppen az ő országa esett áldozatául informatikai kalózoknak, ezért Kína fokozni akarja e területen az együttműködést a nemzetközi közösséggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.