"Te senkiházi, büdöstalpú tolvaj!!!"

Segítségért kiált a lopott laptop egy új szoftver segítségével

A meglopott laptop-tulajdonosok mostantól megmondhatják a tolvajnak, hogy mit is gondolnak róluk. A Front Door Software Corp. új programja bekapcsolás után megjeleníti a tulajdonos elérhetőségeit, de lehetőség van jutalmat is felajánlani a megtalálónak, illetve üzeneteket küldeni

2009.02.28 13:25ictpress

Ez tisztességes emberek esetén elég is szokott lenni, hogy visszaadják a jogos tulajdonosnak a gépet. Nehezebb esetekben lehetőség van más eszközökhöz is folyamodni.

Ha bejelentkezünk a megfelelő weboldalon, a laptopunkat eltűntnek jelölhetjük.

Ezután, ha bekapcsolják a gépet, akkor erre figyelmeztető jelzések fognak megjelenni fél percenként, írta meg a Yahoo! News. Másodlagos jelszavat is beállíthatunk, amivel a tolvaj életét megnehezíthetjük.

Eközben, a háttérben a program megpróbálja a Wi-Fi által elérhető hálózatok segítségével megállapítani a gép helyzetét. Az új verzió, ami 3 évre 29.95 dollárba kerül, akár hangüzenetekkel is felhívhatja magára a figyelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.