Az oldal megnyitása veszélyezteti a számítógép

Megfertőződött egy népszerű eBay alkalmazás

Árusok ezrei használják az internetes aukciókat segítő Auctiva nevű eBay alkalmazást. A Google szerint az Auctiva honlapját megfertőzte egy trójai vírus.

2009.02.23 19:50ma.hu

A Google arra figyelmeztette az Auctiva.com honlap látogatóit, hogy az oldal megnyitása veszélyezteti a számítógépüket. Az oldalt üzemeltető cég megerősítette, hogy volt néhány vírusos fájl a kínai szervereiken, azonban állításuk szerint már eltávolították azokat és biztonságos a navigáció az oldalon. A honlapról egy Adclicker nevű vírus kerülhetett a felhasználók gépére, ami internetes hirdetéseken generál automatikus klikkeléseket, és honlapok látogatottságát növeli.

A Symantec vírusirtó programokat is fejlesztő cég szerint az Adclicker egy nem különösebben veszélyes vírus. A Google a StopBadware.org nevű szervezettel közösen dolgozik azon, hogy időben figyelmeztesse a felhasználókat a fertőzött oldalakra. Idáig közel kétszázezer esetben tettek közzé figyelmeztetést, írja a BBC News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.