Lefelé megy az eBay is

eBay: Ideje elengedni a dicső múltat

A világ legnagyobb és legnépszerűbb aukciós oldalának - melyet hazánkból is sokan használnak - szintén szembe kell néznie a romló gazdasági eredmények hatásaival. Ez egészen egyszerűen azt jelenti, hogy kevesebben használják az eBay szolgáltatásait.

2009.01.20 18:19Z., ma.hu

A napokban az összes vállalat publikálni fogja negyedik negyedéves bevételeit, nyereségeiket, és bizony csak kevés befektető fogja mosolyogva szemlélni ezeket a pénzügy adatokat.

Az eBay nyeresége - a növekvő verseny ellenére is - tíz éven keresztül folyamatosan nőtt, de úgy tűnik, hogy ez az utóbbi időben már nem volt fenntartható: az elemzők a bevétel csökkenését várják. Az eBay sokat filozofál a kérdésen, és jól tudja, hogy az eredményei teljes mértékben összhangban van az iparág teljesítményével, ezért azt is reméli, hogy ugyanezzel tisztában vannak befektetői is (már azok, akik még nem adták el az internetes aukciós oldal papírjait).

Az elmúlt időszakban jött el az ideje annak, hogy az eBay szembe nézzen a tényekkel: az oldal kihasználtsága szempontjából elérte a maximumot, illetve főbb változások nélkül nem várható további növekedés. Az értékesített árucikkek száma a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva tíz százalékot csökkent, ami hatalmas esés.

A bennünk rejlő kutató azt állítja, hogy a válság időszakában az emberek inkább választják a talán drágább, de biztosabb dolgokat (vagyis inkább az amazonon és a többi internetes áruházban vásárolnak), és igyekeznek elkerülni a talán "olcsóbb" zsákbamacskát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.