Nem megy

Az eBay vesz és "elad"

A gazdasági válság hamarosan az IT szektorba is begyűrűzik, és bizonyos források szerint már el is érte IT ország határait. Legalábbis az eBay aukciós szájt körüli hírek alapján erre gondolhatunk.

2008.10.07 19:13Z., ma.hu

Nagy nap volt a tegnap az eBay-nek és a vezérigazgató Jon Donahoe-nak. Az aukciós vállalat ugyanis a dolgozók 10 százalékától volt kénytelen megszabadulni (vagyis nagyjából ezer embertől), és néhányszáz ideiglenes állást is leépített.

A rossz hírek mellett azért akadnak jók is. A vállalat két másikat is megszerzett: a dán DBA-ért 380 millió dollárt fizetett, míg az Amazon által alapított Bill Me Later-ért pedig 820 milliót perkált le készpénzben és még 125 milliót részvényekben. A dba.dk Dánia kedvelt apróhirdetés-oldala, a Bill Me Later pedig egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy az e-kereskedelem résztvevői azonnali hitelt adjanak a vásárlóknak.

Az egyszeri amerikai állampolgár megadja a születési dátumát, majd társadalombiztosítási számának utolsó négy számát. A rendszer 3 másodpercen belül ellenőrzi a hitelképességet, és eldönti, hogy a hitelért folyamodó személy megéri-e a pézügyi kockázatot vagy sem.

Az eBay részvényének értéke éves mélyponton van, meglátjuk, hogy a piac hogyan reagál ezekre a hírekre.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.