73.000 kép egy kártyán

16 gigás kártyákat dob piacra a Toshiba

Egyszerűen hihetetlen, hogy már akár 73.000 mobiltelefon által készített képet is tárolhatunk egy aprócska kártyán. De a hír igaz.

2008.11.27 14:00Z., ma.hu

A technika fejlődésével egyszerűen nem tudunk már lépést tartani. Négy évvel ezelőtt egy akkor friss fényképezőgéphez még 1 gigás volt a legnagyobb kapacitású SD kártya, de csak a félgigás volt elérhető áron: emlékszem, 19200 forintot kellett érte fizetni.

Most meg a Sandisk-nek 16GB-s microSDHC kártyája van, habár ez még Magyarországon nem kapható. Ugyanakkor a napokban a Toshiba is bejelentette, hogy beszáll a játékba, és ő is nagy kapacitású kártyákat fog értékesíteni. A kártyák megfelelnek az SD 2.0-s memóriaszabványnak, és kétféle változatban lesznek kaphatók. Mind a 8 mind pedig a 16 gigás SDHC kártyák maximum 20 MB/sec írási sebességgel rendelkeznek.

Ezen aprócska memóriákat hamarosan gyártani kezdik, szóval az értékesítés csak a következő év elején kezdődhet. Ez azt jelenti, hogy csak 2009 közepe felé érhetnek hazánkba. Vagy még később...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.