Óriás kibocsátásra készül a közösségi portál

Tőzsdére megy a Facebook

Jövő tavasszal kezdődhet meg a kereskedés a tőzsdén a Facebook részvényeivel a Wall Street Journal értesülése szerint.

2011.11.29 11:59MTI

A világ legnagyobb közösségi hálóját üzemeltető cég tervei szerint még az idén benyújtja az ehhez szükséges papírokat at amerikai pénzügy felügyeletnek.
   
Az elsődleges részvénykibocsátásból tízmilliárd dollárt vár a Facebook, a kibocsátás 100 milliárd dollárra értékelheti a céget. Mindamellett végső döntés még nincs, de ha tényleg tőzsdére megy a cég, akkor a kibocsátás egyike lesz a legnagyobbaknak az utóbbi években, nemcsak amerikai, hanem globális viszonylatban is.
   
A Facebook jelenleg már több mint 800 millió felhasználóval rendelkezik, a vállalat bevételei az idén elérhetik a 3,8 milliárd dollárt, ami a tavalyi kétszerese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.