Lezárult a felvásárlás

Vége: beszippantotta a Skype-ot a Microsoft

Október 14-én lezárult a Skype felvásárlása. A Microsoft és a Skype felügyelőbizottsága még 2011. május 10-én egyezett meg arról, hogy a Microsoft 8,5 milliárd dollárért megvásárolja a társaságot a Silver Lake vezette befektetési csoporttól. Az önálló Skype divízió élére a vállalat eddigi vezérigazgatója, Tony Bates kerül.

2011.10.14 15:39ma.hu

A Microsoft és a Skype célja továbbra is az, hogy összeköttetésbe hozza az embereket minden lehetséges eszközzel a világ minden pontján, s továbbfejlessze mindkét vállalat valós idejű kommunikációs szolgáltatásait mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek számára.
 
„A Skype egy nagyszerű termék és márka is egyben, amelyért emberek milliói rajonganak az egész világon. Nagyon várjuk, hogy megkezdhessük a közös munkát a Skype-al, és új útjait találhassuk meg a családtagok, barátok és munkatársak kommunikációjának” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft Corp. elnök-vezérigazgatója.
 
A Skype önálló divízióként fog működni a Microsofton belül, amelynek az élére Tony Bates, a Skype eddigi vezérigazgatója kerül közvetlenül Steve Ballmer beosztottjaként. A Skype üzletág továbbra is a jelenlegi formában, a jelenlegi termékekkel szolgálja ki a felhasználókat, hosszabb távon azonban mélyebben is integrálódik a Microsoft termékpalettájába. A Skype alkalmazottai a már meglévő telephelyeken folytatják a munkát egyebek mellett Észtországban, Csehországban, Oroszországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Luxemburgban, Japánban, Szingapúrban, Hong Kong-ban és az Egyesült Államokban.
 
A Microsoft és a Skype tudásának egyesítésével lehetővé tehetjük, hogy a fogyasztók és a cégek új útjait találják meg a kommunikációnak. Ennek révén felgyorsíthatjuk a Skype céljának, a napi egymilliárd felhasználónak az elérését” – hangsúlyozta a célokat Tony Bates.
 
A 2003-ban alapított Skype-ot 2005 szeptemberében vásárolta meg a világ legnagyobb aukciós portálját üzemeltető eBay, 2009 novemberében pedig a Silver Lake befektetési csoport tulajdonába került. A Skype az elmúlt években lenyűgöző fejlődésen ment keresztül, hiszen új termékeket és bevételi csatornákat alakított ki, stratégiai felvásárlásokat hajtott végre, megszerezte a P2P-hálózatához kapcsolódó szellemi tulajdonjogokat, és mindeközben kiváló vezetői csapatot épített fel.
 
A Skype eladását levezénylő, Silver Lake által vezetett befektetői csoporthoz tartozik még az eBay International AG, a CPP Investment Board, az Europlay Capital Advisors-szal partnerségben a Joltid Ltd. és Andreessen Horowitz.

A felvásárlást néhány országban vizsgálja még az illetékes versenyügyi hatóság, így az ügylet ezekben az országokban akkor tekinthető lezártnak, ha a hatóságok azt jóváhagyják. Az Európai Unió versenyjogi végrehajtó szerve, az Európai Bizottság 2011. október 7-dikén engedélyezte az akvizíciót. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.