Telekép

Ekkorát még nem látott: óriási érintőképernyős monitor

Az új Sharp PN-L702B érintőképernyős monitorral könnyebben megy az információmegosztás. A full HD (1920x1080 pixeles) felbontású, 176,6 cm képátlójú monitor pontosan ad vissza minden egyes részletet.

2011.10.14 14:04Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A felismerhetetlen kézírás a táblán, a folyamatosan kizökkenő szemlélők és a jegyzetek állandó másolgatása mind a múlt kényelmetlenségei lehetnek a most piacra kerülő Sharp PN-L702B professzionális érintőképernyős kijelzővel. A 70 colos (176,6 cm) méretével, full HD felbontásával, érzékeny érintőképernyőjével ez a monitor ideális megoldás lehet az iskolai oktatásban, üzleti prezentációk tartására, konferenciaközpontok számára, vagy akár digital signage rendszerű reklámmegoldásként. Szinte pillanatok alatt üzembe helyezhető akár videokonferencia-rendszer részeként is, képes összehozni különböző földrajzi helyeken lévő együttműködő feleket, mintha egy asztalnál ülnének.

A két ujjal vezérelhető, Sharp által kifejlesztett infravörös érzékelő rendszer érzékeny érintőfelület, amely megoldást nyújt a kézzel a képernyőre vitt jegyzetek bevitelére. A rendszer különböző infravörös érzékelők segítségével pillanatok alatt képes pontosan meghatározni a képernyő felületén mozgó ujj vagy irón helyzetét. A PN-L702B pedig „kettős érintő funkció”-val (dual touch) is bír, amellyel akár egyszerre két kézzel vagy két irónnal is írhatunk a képernyő felületére, vagy két ujjal végezhetünk nagyítást, kicsinyítést.
 
A képernyőben szintén alkalmazott, ugyancsak a Sharp által fejlesztett UV2A technológiának köszönhetően a PN-L702B fényes, tiszta színek és a mélyfeketék visszaadására is képes. A teljes LED háttérvilágítás gondoskodik a hasonló képernyők szélei mentén tapasztalt fényerőveszteség kiküszöböléséről. Így a képernyő tartalma mindig jól áttekinthető, az energiafelhasználás mégis alacsony marad.
 
A PN-L702B kijelző fejlesztése során a legnagyobb hangsúlyt minden egyéb fejlesztés mellett mégis az érintőfelület illetve az azt kezelő Pen szoftver kifejlesztése kapta. A képernyőre a felhasználók speciális irónnal, de akár ujjaik segítségével is írhatnak, rajzolhatnak. A képernyő ujjmozdulatokkal kijelölt felületei nagyíthatóak, kicsinyíthetőek, szabadon és szakadásmentesen elmozdíthatóak. A kívánt műveletek elvégeztével a végső képernyő elmenthető vagy azonnal kinyomtatható. Az eszköz közvetlenül összeköthető a Sharp multifunkciós nyomtatóival, de más hálózati eszközzel is. A lapolvasott dokumentumok ábrák, dokumentumok így például azonnal megjeleníthetők és szerkeszthetők, kommentálhatók az érintőképernyőn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.