Biolaptop Japánból

A stílus az stílus: falaptoppal állt elő a Fujitsu

Miközben az Apple (környezetvédelmi szempontból nagyon helyesen) szakít a műanyagborítással és átáll az alumíniumra, addig a Fujitsu nem kevésbé stílusos, ám lényegesen organikusabb notebook-borítással állt elő - nyugalom, valószínűleg exkluzív jelleggel.

2008.04.14 13:25ma.hu

Aki úgy gondolja, hogy a jelenleg uralkodó laptopdizájn túl unalmas és/vagy technokrata, boldog mosolyt ölthet arcára. Aki szerint óvni kell a követhetetlen sebességgel pörgő IT-piactól a környezetet, már kevésbé.

Az Apple épp szakítani készül a fehér műanyaggal, mint meghatározó dizájnelemmel (ami körbyezeti szempontból mindenképp piros pontot érdemlő döntés), mások viszont épp ellenkező irányban próbálkoznak: a Fujitsu előállt egy cédrusfa-borítású laptoppal. Valószínűleg inkább a dizájn, mint a praktikum jegyében (a környezetet féltő polgárokként legalábbis nagyon reméljük): a gép kétségkívül stílusos lett, még ha hasznosságáról nem is vagyunk maradéktalanul meggyőződve.

A WoodShell nevű noteszgép másoknak is tetszett: a szép nevű Salone Internazionale Del Mobile milánói bútordizájn-kiállításon ez a gép képviseli a 2008-as japán dizájner-innovációt (Kínában valószínűleg bambuszból csinálnák, ami könnyebben reprodukálható nyersanyag, és nem is használhatatlan - gitár már készült belőle, és az avatott zenészek szerint nem sikerült rosszul; mi inkább ennek drukkolnánk, ha lehet választani.)

Az olasz bútorászesemény jelentőségét nem kell lebecsülni, rendszeresen jelentkeznek rajta IT-cégek is: a Sony is előszeretettel jelenik itt meg.

Halkan hozzátennénk: reméljük, elég drágán adják majd (ha nem egyszeri alkotás), hogy kevés fogyjon belőle - a fákat kicsivel jobban szeretjük, mikor oxigént termelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.