Erős processzor, alacsony ár

Olcsó okostelefon a Nokiától

Teljes érintőképernyős felületű az új, belépő szintű Nokia 500 okostelefon.

2011.08.02 14:03Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Nokia bemutatta a Nokia 500 készüléket, egy belépő szintű érintőképernyős okostelefont, ami egyesíti a vállalat eddigi leggyorsabb (1 GHz) processzorát, egy 5 megapixeles kamerát, a zenei és szórakoztató funkciókat, valamint Térképeket (Nokia Maps) és részletes navigációt, és továbbbővíti a Nokia portfólióját a belépő szintű okostelefon-piacon. A Nokia Symbian-alapú készülékeinek legújabb tagjaként a legújabb Symbian Anna felhasználói élményre épül, tökéletesített szoftvert, gyorsabb web-böngészőt és új Ovi Térképeket kínál.
 
A Facebook, a Twitter és más közösségi oldalak, valamint a chatelés közvetlenül a készülék nyitóoldalán frissül. 1 GHz-es processzorával a Nokia 500 az egyik leggyorsabb okostelefon ebben az árkategóriában (szolgáltató-függetlenül nettó 150 euró), és ezzel lehetővé teszi, hogy a felhasználók sok alkalmazást tartsanak nyitva egyszerre, gyorsan és könnyen váltsanak azok között, és még a legnagyobb erőforrás-igényű alkalmazásokat is anélkül használják, hogy ezzel lelassítanák a telefont.
 
A Nokia 500 olyan zenei és szórakoztató alkalmazásokkal együtt érkezik, mint például a Shazam Encore, a Lonely Planet és a Michelin útikönyvek. Ez a belépő szintű okostelefon a Nokia legújabb, közösségi oldalak használatára optimalizált térképkezelési technológiáját is magában foglalja, hagy a felhasználók világszerte be tudjanak jelentkezni helyekre. Az offline, beszédhangvezérelt gyalogos és autós navigáció több mint 80 országban segít elkerülni a magas roaming-díjakat.
 
A készülék a harmadik negyedévétől lesz elérhető feketében, majd az év végén követi az fehér is. Mindkét változat három különböző cserélhető hátlappal érkezik a felhasználókhoz (hazánkban piros és kék színűeket csomagol a vállalat a dobozba). A Nokia 500 150 eurós nettó kiskereskedelmi áron kerül a boltokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.