A Dragon Go! ingyenesen elérhető

Utat mutat a hangvezérelt okostelefon-alkalmazás

Ezentúl nem kell járókelőket faggatni arról, hol a legközelebbi szupermarket, bank vagy kávézó, elég megkérdezni az okostelefont, amely egy új hangvezérelt alkalmazás révén útba is igazítja gazdáját.

2011.08.01 18:51MTI

A Dragon Go! nevű fejlesztés használatával a telefontulajdonosoknak elég egyszerűen bemondani, mit keresnek, a készülék pedig rögtön előáll a legpontosabb eredménnyel. A kérdés elhangzásával egy időben a telefon a térképalkalmazást is elindítja, így könnyítve meg a keresést.
   
A Nuance nevű cég fejlesztése ingyenesen letölthető, de egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el. A cég azonban azt tervezi, más piacokon is megjelenik az alkalmazással.
   
A Dragon Go! nemrég mutatkozott be, azóta kedvező értékeléseket kapott, bírálói szerint azonban nem mindig "érti meg" az elhangzó kérdéseket, néhányan a keresési eredmények lassú betöltésére panaszkodtak.
   
Nem ez az első hangvezérelt telefonalkalmazás, mind a Google, mind pedig a Bing előállt már hangvezérelt kereséssel. A Dragon Dictation - szintén a Nuance fejlesztése - lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy emailjeiket és sms-eiket "tollba mondják".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.