Világvége

Felmelegedett a tenger Helsinkinél - csúcsok dőltek meg

Finnországban olyan kánikula van, hogy együtt strandolnak az emberek és az állatok. A tenger olyan meleg, mintha a Balaton lenne...

2018.08.01 07:50ma.hu

22°C a tenger Helsinkinél, de a héten volt ez már több is mint 22 Celsius-fok, és még csak szerda van! Az elmúlt havi átlag 23.4°C, ami valljuk be, igazán nem a megszokott. Az utóbbi napokban bőven 30 fok fölé ment a higanyszál Észak-Finnországban, ami az ott őshonos állatoknak is rendkívül megterhelő. Olyannyira, hogy kénytelenek úgy lemenni a vízpartokra némi enyhülés reményében, hogy azok közben tele vannak emberekkel, akik szintén e célból vannak ott.

Ez csak a júliusi átlag


Lengyelországnál is igen meleg a víz


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.