Időjárás

Akkor most esik vagy meleg van?

Délelőtt még sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés.

2018.04.30 09:06ma.hu

Hétfőn reggel a Dunántúl keleti részén, valamint a Duna-Tisza közén fordulhatnak elő elsősorban záporok, zivatargócok. Délelőtt, illetve a déli időszakban csökken a csapadék valószínűsége, változóan napos-felhős, továbbra is az április véginél több fokkal melegebb, kissé fülledt idő lesz jellemző. Délután, este újabb záporok, zivatargócok tarkítják a nyárias időt. Északon, valamint a középső, éjjel egyre inkább a keleti országrészben van rájuk nagyobb esély - írja az eumet.hu.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn is előfordulnak helyi csapadékgócok, melyekbe belefutva hirtelen romlanak a látási viszonyok, közlekedési feltételek. Mindig a körülményeknek megfelelően válaszunk utazási sebességet, mert vizes úton a fékút akár 3-4-szeresére is nőhet!

Kedden is kisüt a nap, majd várhatóan nyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet húzódik hazánk fölé. Mérséklődik, északnyugaton előreláthatólag jelentősebben visszaesik a nappali felmelegedés. Stabilizálódik a légkör, nem valószínű csapadék.

Szerdán ismét nyáriasabb hőmérsékletek, változó napsütés és elszórtan kialakuló záporok, zivatargócok jellemzik az időjárást.

Csütörtökön a nyugati országrészben már egy hidegfront érkezése valószínűsíthető széllel, lehűléssel, zivatarokkal, míg keleten, délkeleten még a korai nyár valószínűbb.

Pénteken országszerte felerősödő északi széllel érkező lehűlésre van kilátás, de csapadékra, viharokra a nyugati, délnyugati térségben van inkább esély, másutt marad várhatóan a napsütés.

A hétvégén északias légmozgás mellett kellemesen meleg, többnyire napos, csapadékmentes időben bízhatunk.

Az OMSZ előrejelzése hétfő estig

Délelőtt még sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.