Vihar

Zalában még 1300 fogyasztónál nincs áram

Csütörtökön 189 helyszínen volt szükség a zalai tűzoltók munkájára, legtöbb esetben kifordult vagy megdőlt fákat kellett eltávolítaniuk.

2014.05.16 09:12MTI
Forrás: youtube.com

A viharos szél következtében Zalában még 1300 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás - közölte pénteken a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Csütörtökön 189 helyszínen volt szükség a zalai tűzoltók munkájára, legtöbb esetben kifordult vagy megdőlt fákat kellett eltávolítaniuk.

A szél több épület tetőszerkezetét is megbontotta, köztük benzinkút, áruház is volt, de Letenyén egy családi ház homlokzati tűzfala is kidőlt. A vihar több helyütt okozott kisebb-nagyobb károkat, járművek is megrongálódtak, de személyi sérülés sehol sem történt.

A közúti és vasúti közlekedésben kialakult fennakadások mellett a megye több településén áramkimaradások is voltak a vezetékeket leszakító fák és faágak miatt. Az áramszolgáltató a hibák kijavításán folyamatosan dolgozik, Zalában péntek reggel mintegy 1300 fogyasztónál nem volt áram.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.