Forma-1

Elképesztő rekordot állított fel Alonso

Hatszámjegyű rekord.

2023.09.18 09:50MTI

Rekordot állított fel a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője, aki a sportág történetének első pilótája lett több mint 100 ezer megtett versenykilométerrel.

A 42 éves Alonso - csapatának közlése szerint - a villanyfényes futam 16. körében érte el a 100 ezer kilométeres határt, majd célba is ért a 62 körös viadalon, de részben az ötmásodperces időbüntetése, részben pedig szerelőinek hibája miatt nem sikerült pontszerző helyen zárnia.

A 2005-ös és a 2006-os idény világbajnoka 2001-ben, a Minardi színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, aztán 2019-ben és 2020-ban szünetet tartott, és többek között az amerikai IndyCar sorozatban, valamint a Le Mans-i 24 órás viadalon, illetve a Dakar-ralin állt rajthoz. A 2021-es szezonban visszatért az F1-be az Alpine istállónál, majd a visszavonuló négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel helyét vette át idénre az Aston Martinnnál.

A rutinos versenyző ebben az évben hétszer állt már dobogón és 170 pontjával jelenleg negyedik az egyéni vb-pontversenyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.